Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 неща, които да правите, за да станете още по-атрактивни за околните

08 май 2021, 12:31 часа

Искаме хората да ни забелязват и оценят, нали?

Ето десет начина, по които можем да постигнем това: 

1. Изненадвайте хората, не им казвайте

Не казвайте на хората какво ще получите или направите за тях, защото тогава те очакват да им доставите. Подарете им изненада - това е много по-запомнящо се и въздействащо, отколкото да направите това, което сте обещали. 

2. Кажете „не“, когато не искате

Хората уважават онези, които говорят мнението си, повече отколкото някой, който винаги се съгласява с тяхната молба или покана. Защото, когато казвате „не“ на другите, хората виждат колко сте истински, че имате приоритети и могат да бъдат честни относно чувствата си. 

3. Направете нещо хубаво за непознат

Задръжте вратата, ако ръцете им са пълни. Предупредете ги, преди да седнат на мокра седалка. Вземете падналите им пари. Това са неща, които повечето хора няма да правят, но ще отдадат уважение, ако го направите. 

4. Оставете егото си и се поучете от тези, които са по-добри от вас

Можете да се оплаквате от всичко, което искате, как животът е гаден и да продължите да се питате, защо не съм толкова умен, богат, симпатичен, успешен, влиятелен или толкова добре изглеждащ, колкото по-добре неравен? Но в края на деня не си помагате да растете. Не се опитвате да станете по-добри. Отделете време да проучите какво кара другите да блестят. Практикувайте отново и отново. Попитайте дали трябва. Защото, ако искате да бъдете най-добрите, трябва да сте готови да се поучите от най-добрите. 

5. Бъдете любопитни за всичко

Забавно е да говорите с другите, но моментът, в който разговорът умира, защото никой няма какво друго да каже, е когато започнете да се отегчавате от този човек. Научете как работят нещата. Запитайте се защо хората се държат така, както се държат. Прочетете за случващото се в света в момента. 

6. Останете спокойни, когато някой ви е ядосан

Не е приятна гледка да видиш някой да крещи гневно или да ругае разрушително. И понякога просто не можем да се сдържим. Може би е имало някаква грешка в общуването между вас двамата и може би е най-добре да запазите спокойствие и да го разкажете. Това е може би най-доброто решение за по-добро разбиране на хората и чувство за по-тясна връзка с тях.

7. Започнете разговори с някой нов човек

Винаги търсете наоколо тези, които се представят на другите, защото знам, че те са типовете, които са напълно удобни в собствената си кожа. Излезте от зоната си на комфорт и говорете с някой, когото никога не сте срещали. 

8. Напишете списък с това, което искате да научите

Това, което ви прави по-привлекателни в дългосрочен план, е да ставате по-умни и да научавате нови неща всеки ден. Предложение е да напишете списък с всички неща, които не знаете или имате малко познания. Актуализирайте този списък, когато дойдете в тема, която ви озадачава и я изследвайте, когато имате време. 

9. Казване на „благодаря“

Това е прекалено използвано понякога, но все пак може да промени света в нечий ден. Необходими са само няколко секунди, за да помислите и да оцените това, което ви е дадено, дори ако това е нещо малко като прегръдка. 

10. Намерете време за себе си

Ако има нещо, което не можете да възстановите в живота, е време. Ето защо хората, които са постоянно заети да правят неща, които харесват или могат да се подобрят, в крайна сметка стават по-успешни от някой, който се отнася към времето си, сякаш е оскъдно.

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес