Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 любопитни факта за Тайланд

18 май 2023, 17:33 часа

Тайланд е прекрасна държава, която се намира в Югоизточна Азия. Известна е със своята невероятна природа, красивите храмове, вкусната кухня и богатата култура. Позната като Сиам до 1939 година, Тайланд е мястото, където местните жители са толкова гостоприемни и усмихнати, че е наречена "Страната на усмивките". Ние сме подготвили 10 любопитни факта за Тайланд, които ще ви накарат да мечтаете за това магическо място.

Любопитно за Тайланд

1. Усмивките на Тайланд

Тайланд е изключително дружелюбна държава, където местните жители са известни със своите чудесни усмивки. Гостоприемството и дружелюбието им са ненадминати. Туристите се чувстват като у дома си, когато посетят Тайланд.

2. Орхидеите на Тайланд

Тайланд е световен лидер в производството на орхидеи. Този бизнес е важен източник на доходи за държавата, като годишният приход е около 250 милиона долара.

Знаете ли какво е старото име на Тайланд?

3. Красивите жени на Тайланд

Кралицата на Тайланд, Сирикит, е една от най-красивите жени в света през 20-ти век. Кралското семейство е обект на голямо почитание в Тайланд и е важен символ на националната култура.

4. Банкок - столицата на Тайланд

Столицата на Тайланд, Банкок, има най-дългото име на град в света. "Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit" - това е официалното му име. Банкок е един от най-горещите градове в света, с температури, които през лятото достигат до 40 градуса по Целзий.

5. Земята на свободните

Тайланд е една от малкото държави в света, която не е била колонизирана никога. Това е причината, поради която е наричана "Земята на свободните".

Тайланд предложи на туристите да прекарват карантината на яхти

6. Невероятните острови на Тайланд

Тайланд има близо 1 400 острова, като Кох Фи Фи е един от най-известните. Там е заснет филмът „Плажа“ с Леонардо Ди Каприо.

7. Забранените неща в Тайланд

Тайланд има много забранени неща, като например да излизате от дома си без бельо и да докосвате главата на хората. Смачкването на банкноти се счита за обидно, тъй като на тях са изображени важни за народа личности.

8. Маймунките в Тайланд имат колеж

Тайланд е мястото, където маймунките имат свой колеж, където се обучават на улични номера, които забавляват туристите.

9. Конституционната монархия на Тайланд

Тайланд е конституционна монархия, където докосването на кралските особи е било забранено в миналото.

10. Храмовете на Тайланд

Тайланд има над 35 000 храма, като посещението на тези места изисква приличен външен вид. Над 90% от местните жители са последователи на будизма.

Тайланд е мястото, където красотата на природата, културата и храната се сливат

Мария Борисова
Мария Борисова Отговорен редактор
Новините днес