Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 интериорни характеристики, които само ще развалят дома ви

15 август 2024, 12:08 часа

Ако решите да ремонтирате или просто искате да промените обзавеждането, тогава определено трябва да се откажете от някои идеи. Според експерти един и същ сив цвят в дизайна или картини без рамки на стената е безвкусен стил, който отдавна не е актуален.

Някои тенденции вече са остарели и има голяма вероятност определен дизайн само да влоши ситуацията.

Ето основните дизайнерски решения, които трябва да избягвате

1.       "Добавяне на цвят" Със сигурност сте виждали поне веднъж, когато в стаята се правят ярки акценти, които изобщо не съответстват на основния цвят. Например, спалнята е декорирана в мек зелен нюанс, но изведнъж в нея се появяват морковени завеси - един вид цветен акцент.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

2.       Фигурални стени. Преди няколко години се смяташе за модерно да се направи вдлъбнатина в стената, в която идеално да се побере диван или друг предмет. Освен това тази специална стена беше боядисана с ярки цветове или дори бяха залепени фототапети. Сега дизайнерите призовават тази идея да бъде изоставена.

3.       Килим във всяка стая. През миналия век се смяташе за луксозен артикул. В днешно време килимите са подходящи в спалнята или на стълбите, за да омекотят звука.

4.       Когато домът е 50 нюанса сиво. През последното десетилетие сивото зае водеща роля като уж стилен избор за домове. Всъщност това прави апартамента мрачен, скучен и дори изсмуква енергията. Погледнете по-отблизо бежовото, деликатната праскова и други пастелни цветове.

5.       Снимки без рамки. Няма значение какво ще окачите на стената - репродукция на картина на известен художник, семейна снимка или лист хартия с творчеството на вашето дете. Не забравяйте да поставите всичко в рамка.„Снимките без рамки са като изрязани топове и мулета.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

6.       Отворен план. Докато някога копнеехме за усещането за пространство и гъвкавост, което обещаваха откритите етажни планове, сега разбираме красотата на стаите и ценим личното пространство. Така че монтирайте интериорни врати, рафтове и прегради.

7.       Дизайнерски ламбрекени. Това е хоризонтална декоративна драперия, разположена над прозореца. Сега дизайнерите призовават тя да бъде изоставена - тук изобщо не става дума за стил.

8.       Цветни възглавници. Отделно, тези артикули изглеждат доста сладки и те карат да си купиш чифт, които да хвърлиш на дивана или леглото. Но в действителност такива възглавници само добавят хаос към интериора.Ако искате декоративни възглавници, то нека са изчистени.

9.       Еднакви дивани или столове. Не е необходимо да купувате мебели в комплекти, никой не е правил това от дълго време. В стаята може да има два различни дивана, които да си подхождат, а в кухнята да има различни столове, но в същия стил и цвят.

10.   Черни мивки и кранове. Такава водопроводна инсталация е трудна за поддържане чиста и изключително скъпа за ремонт.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес