Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 ценни съвета за правилно обличане

05 май 2022, 11:50 часа

Модните тенденции постоянно се менят, но това не пречи да изградим устойчив модел на обличане така, че да успеем да впишем всеки актуален модел за сезона. И тъй като първото впечатление у хората за нас се създава и от външния ни вид, е добре да се научим да се представяме в най-добрата си светлина. Именно поради тази причина сме ви подготвили 10 ценни съвета за правилно обличане и създаване на актуални аутфити, без модни прегрешения. Ето и кои са те:

Подходящо бельо

Когато сте с дрехи по тялото или по-отворени деколтета, твърде стегнатото бельо или големия сутиен веднага ще направят впечатление на другите. За да избегнете тези странни погледи, при обличането на по-тесни дрехи, слагайте по-свободно бельо.

Комбинирайте ботите правилно

Ботите не са за всяка дреха, като например съчетани с пола те премахват визуално няколко сантиметра от височината ни. По-подходящо е да бъдат съчетавани с дънки, панталони и дълги поли.

Следване на пропорциите

Разделете фигурата си на 3 части за отделните видове дрехи. Горната например трябва да заема 1/3 от цялото ви тяло, докато другите 2/3 разпределете за останалите дрехи - панталони, поли, аксесоари, обувки.

Прибирайте широките дрехи

Прибирайте в панталоните твърде широките и дълги ризи и блузи. Така изглеждате по-стилни и модни, като ще подчертаете и фигурата су по този начин.

Дължина на ръкава

Например ръкавите на якетата трябва да бъдат до костта на китката, а разликата между ръкавите на якето и на долните дрехи да бъде до 2 см.

Джобната кърпичка трябва да си подхожда цветово

Ако носите например костюм, но не съумявате да изберете подходящ цвят допълваща джобна кърпичка - заложете на класическото бяло. В противен случай изберете цвят, който да допълва основния, но да не е същият като него.

Не прекалявайте с аксесоарите

Особено в областта на лицето, заложете на минималистични и елегантни визии. При дълги и обемни обици - не слагайте колие. Не наслагвайте различни аксесоари - шал, шапка, обици, очила, брошка и др. Носете до 3 артикула наведнъж като оптимален вариант. 

Избирайте чорапогащник, подходящ за кожата ви

Гледайте внимателно какъв нюанс телесен чорапогащник ще изберете спрямо тена си. Колкото по-дебели са дрехите ви, толкова по-плътен трябва да е и чорапогащникът.

Дължина на панталоните

Залагайте на класическата дължина, като от 1 до 2/3 от подгъва на панталоните трябва да покрива обувките.

При едноцветни тоалети

Това може да се окаже подводен камък, колкото и лесно да ви звучи. Избирайте нюансите от цвета така, че наистина да изглеждат добре при наслагването на повече от тя.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес