Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1 лъжица водка в тестото и печивата ще са много по-меки и трайни

17 септември 2021, 13:56 часа

Всяка една домакиня копнее за това да се представя по брилянтен начин в кухнята. Не винаги обаче целта й е изпълнена и вината най-често се дължи на тестото, което приготвяме. Няма значение дали то е предназначено за милинки, банички, мекици или каквото друго се сетите.

Днес обаче ще споделим с вас един трик, който съществува от стотици години. Става въпрос за водката и защо всъщност е ключова важна при приготвяне на тесто.

Истината е, че алкохолът спомага за разстилането на тестото по време на печене. Няма за какво да се безпокоите, че вашите кулинарни творения ще миришат на спирт, защото той се изпарява, докато преминава термичната обработка.

Хитринките на баба за перфектно домашно тесто

Водката сама по себе си допринася за образуването на мехурчета по време на печене и всяко едно тестено изделие се превръща в неповторимо пухкаво и след това трае доста повече време.

Тук обаче става въпрос за разумно количество от алкохола. Максимум дозата е една супена лъжица, не повече.

Следващият път, когато решите да приготвяте банички, мекички или друга вкусотия, не пропускайте да добавите и лъжица водка. Ще ахнете от крайния резултат и това ви го гарантираме!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес