Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загиналите в София работници били без предпазни колани и каски

09 септември 2020, 18:40 часа • 3620 прочитания

Загиналите днес сутринта в столицата двама работници са паднали от подемна машина от около 10 метра височина. Екипи на Инспекцията по труда правят проверка на инцидента на място.

Инцидентът става при реконструкция на стар склад край квартал Кремиковци. Работниците са починали в двора на Окръжна болница. От Спешна помощ казват за БНТ, че линейките са се движили със 140 километра в час, за да транспортират работниците възможно най-бързо, но това не е помогнало. Единият е бил около 40-годишен, другият около 30.

Работниците падат от машината малко след 10 часа тази сутрин. Отдолу настилката е от бетон. И двамата са били с много тежки наранявания. “Извършвали са реконструкция на сградата, не са били обезопасени, за съжаление, не са имали колани, каски. Още когато е дошла линейката, те са били в безсъзнание“, уточнява пред националната телевизия кметът на район Кремиковци Лилия Донкова.

Спешните екипи пристигат за 12 минути. Пострадалите в този момент са вече в шоково състояние. Транспортират ги в Окръжна болница, но не успяват да ги спасят. И вишката, и кранът са собственост на строителната фирма. И двамата работници са имали трудови договори по информация на работодателя им.

От строителната фирма твърдят, че досега не са имали подобни инциденти. В следващите дни се очакват резултати от проверката на инспекцията по труда.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес