Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загиналият в катастрофа син на шефа на ДАНС пушил канабис преди удара

23 декември 2015, 08:22 часа • 11162 прочитания

Синът на шефа на ДАНС Димитър Георгиев – Юлиян (20 г.), е пушил марихуана преди мотоциклетът му да се сблъска с лек автомобил "Мерцедес" и да загине. Това стана ясно от експертиза, приета в Софийския градски съд, където се гледа делото за смъртта му, информира в. "Труд".

Обвинен по случая е шофьорът на леката кола - собственикът на веригата пицарии "Виктория" Георги Илиев. Катастрофата стана на 2 април миналата година на столичния бул. „Симеоновско шосе“ при завой на разклона за Ловния парк.

Експертизата е категорична - в кръвта и урината на Юлиян е имало следи от употреба на канабис. Не беше изяснено обаче дали това е създало предпоставки за катастрофата.

Момчето пътувало по булеварда от Студентски град в посока "Лозенец". Близо до пресечката за бившия ресторант "Ловен парк", който в момента е пицария "Виктория", движещият се в насрещното платно Илиев направил ляв завой, за да влезе в парка, и препречил пътя на моториста. Вещите лица уточниха, че преди сблъсъка Илиев завивал с 10 км/ч, а Юлиян със 120 км/ч. И посочиха, че и двамата имат вина за сблъсъка.

„Чух страшен звук, а преди това не видях никакви светлини. Помислих, че върху колата е паднало дърво“, разказа пред съда Илиев. Той е обвинен в убийство по непредпазливост.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес