Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаният във връзка с убийството на Виктория Маринова ще бъде освободен

09 октомври 2018, 20:20 часа • 6598 прочитания

Предстои румънският гражданин да бъде освободен. Това каза пред журналисти комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР- Русе във връзка с разследването на убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

„За момента няма факти и обстоятелства, които да бъдат оповестени. При получаване на нова информация ще бъдете уведомени официално“, каза още комисар Атанасов, цитиран от "Фокус".

Причината за освобождаването на задържания е липса на доказателства.

По-рано през деня Атанасов обяви, че румънски гражданин с украински произход е задържан във връзка с убийството на Маринова. „Има задържан в Дирекцията, чието алиби изясняваме, но не е заподозрян в извършването на престъплението. Лицето е румънски гражданин с украински произход. Задържан е за 24 часа. Проверяваме дали лицето е криминално проявен“, коментира тогава Атанасов.

Той уточни, че се проверява съпричастността на множество лица към извършването на престъплението и към момента няма конкретно заподозряно лице.

Малко по-рано тази вечер пък Нова телевизия съобщи, че по неофициална информация има заподозрян за бруталното престъпление, но той е избягал в чужбина.

Според публикация на в. "24 часа" има свидетел на престъплението, който е дал показания пред полицията. Това също все още не е потвърдено официално.

Тялото на Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаването "Детектор", беше открито в на 6 октомври по обяд в обрасла с растителност зона в Русе, край брега на Дунав. На няколко метра от него са намерени и вещи на жертвата. Властите обявиха, че смъртта ѝ е причинена от комбинирана травма на главата и задушаване, и уточниха, че убийството е било извършено с особена жестокост. Работи се по всички версии за мотива, заявиха от полицията.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес