Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха мъж и жена при полицейска операция срещу дрога

13 март 2024, 16:39 часа • 2096 прочитания

Задържаха мъж и жена за срок до 24 часа при проведена специализирана полицейска операция. Тя е с цел пресичане и разкриване на престъпление за производство и притежание на наркотични вещества за разпространение, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

Още: Проверявани се оплакаха, че са събличани при спецакция за наркотици в дискотека

През вчерашния ден в радневското село Любеново са извършени процесуално-следствени действия в имот, обитаван от 27-годишен криминално проявен мъж. На адреса се намира и 26-годишна жена. По време на акцията в помещение са намерени предмети, различни по вид течности и вещества, за които предстои да бъде установено дали представляват прекурсори и съоръжения за производство на наркотични вещества. Назначени са експертизи, предава БТА.

Ако бъде доказана вината им, когато предмет на престъплението са прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотични вещества или техни аналози, наказанието е лишаване от свобода от три до 12 години и глоба от 20 хиляди до 100 хиляди лева, сочи справка на БТА в Наказателния кодекс.

Още: След операция на МВР: 36 пияни и 20 дрогирани шофьори

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес