Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха миниван с мигранти край Малко Търново

04 септември 2015, 18:50 часа • 6089 прочитания

Миниван с 16 чуждестранни граждани е бил задържан тази сутрин край село Бръшлян, община Малко Търново. Това заяви говорителят на Гранична полиция Лора Любенова за "Фокус".

Според информацията около 07.30 часа тази сутрин гранични полицаи от ГПУ-Малко Търново са спрели, в граничната зона в района на село Бръшлян, миниван марка „Пежо”, управляван от български гражданин. В него е имало 16 чужденци без документи за самоличност, като те са били задържани.

Срещу шофьора ще бъде повдигнато обвинение за каналджийство, като ще бъде образувано бързо производство. 10 от чужденците са заявили, че са сирийци. Те ще бъдат настанени в разпределителния център в Елхово за установяване на самоличността им. По информация на "Нова телевизия" десетимата са били без документи за самоличност.

Срещу другите шестима чужденци ще бъдат образувани бързи производства за нелегално преминаване на границата.

Шофьорът и шестимата чуждестранни граждани ще бъдат в задържани в следствения арест в Бургас. Тримата български каналджии също ще бъдат съдени по бързото производство, съобщава телевизията.

Полицията е по следите на трафиканти на бежанци. Над 160 души бяха задържани при акция на МВР и ДАНС срещу незаконно пребиваващи в страната.

Същевременно снощи 40 бежанци бяха задържани снощи в пернишкото село Голямо Бучино. Бежанците пристигали в селото с леки автомобили от София. Произходът и самоличността им се изяснява.

Днес също стана ясно, че е задържан 25-годишен варненец, с инициали Ц.Т., за превозване на нелегални имигранти край военна база Атия. В БМВ-то на младежа са пътували четирима чужди граждани без документи за самоличност.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес