Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха измамник, взел парите на възрастна жена от Бургас

20 юни 2023, 14:00 часа • 1580 прочитания

Криминалисти от Бургас установиха самоличността на мъж, взел пари от 82- годишна жена от село Росен, които отнесъл до Румъния, става ясно от бюлетина на МВР.

Изяснено е, че 21- годишият мъж от Средец изпълнявал ролята на „муле“ , привлечен е като обвиняем след като признал за участието си в измамата. 

Установено е, че в събота преди обед възрастната жена получила телефонно обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представил се за адвокат от Бургас. Той й съобщил, че зет й е блъснал жена на пешеходна пътека, която починала на място, а зетят е със счупени при инцидента зъби затова не можел да говори по телефона. ОЩЕ: Баба се довери на непознат да й помогне с багажа, той й открадна портмонето

Като адвокат на загиналата жена, непознатият поискал 20 000 евро, за да не предяви претенция към зет й, но жената казала, че разполага само с 8 000 лв. Получила указания да се придвижи с такси до болницата в Бургас, където да предаде парите.

Задържаният млад мъж взел парите и с лекия си автомобил с бургаска регистрация, ги пренесъл през ГКПП „Дунав мост“ до предварително указано му място в Румъния. Работата по цялостно документиране на случая продължава от служители на Пето РУ– Бургас. С прокурорско постановление на 21-годишния е наложено задържане под стража за срок до 72 часа.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес