Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взривът в Дупница: 75-годишен бивш военен е пострадал

18 февруари 2020, 11:05 часа • 918 прочитания

След пожар, предизвикан от взрива на капсулдетонатори в Дупница, е ранен 75-годишен мъж - бивш военен, собственик на къщата, съобщи БНР. Мъжът не е пострадал сериозно, откаран е в болницата в Дупница, където е бил прегледан обстойно.

Пострадалият е бил контактен. След няколко часа е излязъл от болницата. Той дори съдействал на разследването, обяви говорителят на областната дирекция Катя Табачка.

Сигналът е подаден в Районната противопожарна служба в 23.25 ч., че в спомагателна постройка към частен имот в Дупница е възникнал пожар. Пожарът е потушен от екип огнеборци. Междувременно са се взривили и боеприпаси, най-вероятно капсулдетонатори.

Огънят е унищожил паянтова постройка, 2 кубика дърва, инструменти и машини. Спасени от опожаряване са и три сгради. При първоначалния оглед на място са открити и 2 торби с боеприпаси.

На място тече повторен оглед. Причините за възникванено на пожара са в процес на изясняване. Уведомен е дежурен прокурор. Започнато е досъдебно производство в РУ “Дупница".

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес