Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все още няма задържан за нападението над близките на заместник-главния мюфтия

28 юни 2017, 08:18 часа • 1418 прочитания

​По случая с нападната жена на заместник-главния мюфтия все още няма задържан. Не са установени към момента лицата, които са нападнали жената. По първоначални данни тези лица може и да се непълнолетни. Това заяви главен комисар Христо Терзийски, шеф на Националната полиция.

Припомняме, че при влизане в един от хипермаркетите в София, в квартал „Свобода”, семейството на заместник-главния мюфтия Бирали Бирали – съпругата му и двете му дъщери, са нападнати на верска основа. По-голямата дъщеря е по-сериозно пострадала, като и двете сестри са отишли в болница след случилото се и имат медицински свидетелства.

Той уточни, че продължава работата на място за установявяването на нападателите.

За случая с нападнатите незрящи туристи в Несебър комисар Терзийски каза, че полицията е действала адекватно. Нападателят, 21-годишният Тодор Николов, напуснал мястото на престъплението, но благодарение на видеокамерите е разпознат. Полицията отива на мястото след сигнал за инцидент.

По случая с жестоко убитата Виола от приятелят й Стефан, Терзийски отбеляза, че са получавани многократни жалби. Той каза, че много бързо е бил задържан Стефан Станев. Той не е бил криминално проявен, нито психично болен.

Пари вместо униформи

Полицаите винаги трябва да бъдат добре униформени, за да всяват респект. Една част от колегите си осигуряват сами униформите. Трудно е да се направи обществена поръчка за униформите, коментира още началникът на Националната полиция.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес