Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все още е възможно Цветан Василев да даде показания от Сърбия

06 ноември 2014, 08:36 часа • 18027 прочитания

Цветан Василев иска да даде обяснения по видеоконферентна връзка от Белград. Чака се отговор на прокуратурата. Това заяви единият от защитниците на банкера и мажоритатен собственик на КТБ- Христо Ботев.

Той припомни, че в момента клиентът му не може да влезе в България. Ако все пак това се случи, го заплашва задържане за 72 часа и последващо решение дали да остане в ареста.

Има политическа намеса, за да се случи всичко това (около КТБ - бел.ред). „Нищо не може да се получи по този начин без политическо влияние и подкрепа. В България не можеш да имаш силни позиции в бизнеса, ако нямаш силни позиции в политиката”, каза адвокатът.

Към днешна дата няма нови заплахи за живота на банкера. В допълнение защитникът коментира в ефира на bTV, че общественото мнение сочело, че Цветан Василев е виновен за всичко.

Беше обяснено, че банкерът не е напълно невинен, но проблемът бил, че е бил подведен. На въпроса за кого става дума, Ботев отговори, че става дума за онези, които в момента са защитени свидетели по делото срещу Василев. В допълнение беше препоръчано да следим при кого ще отидат най-апетитните активи на банката при едно евентуално обявяване в несъстоятелност.

Неговото желание (на Цветан Василев - бел.ред.) е да спаси КТБ. Консорциуми предлагаха оферти за спасяването на банката, заяви още адвокатът.

Офертата от страна на Оманския фонд е станала с координацията на Василев. Най-вероятно след като вчера БНБ отхвърли предложението и на мистериозните спасители на банката, вече се върви към нейния фалит, отчете още адвокатът.

Според него при едно евентуално обявяване в несъстоятелност ще се отрази крайно негативно на икономиката. Освен това според Ботев ще е налице и едно недоверие към банковата система.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес