Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМРО: Дрогираните шофьори да работят в моргите и реанимации, където има жертви на катастрофи

23 април 2020, 11:48 часа • 2812 прочитания

Дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си! Искаме и по-високи глоби за шофиране след употреба на наркотици и вдигане на минималното наказание за причинена катастрофа от 3 на 5 години. Това казват от ВМРО във връзка с катастрофата, при която загина известният телевизионен водещ Милен Цветков.

ВМРО вече е внесло предложения за изменение на чл. 67, ал. 3; чл. 343, ал. 3 буква б и чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс. Заявената от ВМРО цел на законопроекта е да се намали броя на условните присъди, които се налагат чрез сега действащата правна уредба и да се постигне максимална превенция чрез превъзпитание на хората, които се качват зад волана под въздействието на наркотични вещества.

Поведението на 22-годишния шофьор (бел. ред. - Кристиан Николов) непосредствено след катастрофата показва пълна липса на чувство за вина и отговорност за причиненото ПТП, смята ВМРО. Затова и партията иска възможностите за налагане на условна присъда да бъдат сведени до минимум, а тогава, когато се наложи, то да има възможност за полагане на труд като чистачи и санитари в отделенията, до които стигат жертвите като реанимации, ортопедии и морги. Тази мярка със сигурност би имала сериозен ефект в посока превъзпитание и бъдеща превенция от рецидив на същото деяние, смята ВМРО.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 23 април"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес