Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вероятно в СРП са се прикривали голяма част от схемите на Нотариуса: Говори член на ВСС

15 февруари 2024, 08:35 часа • 9789 прочитания

Твърде вероятно е в Софийската районна прокуратура (СРП) да се е вършила голяма част от прикриване на случаите около Мартин Божанов - Нотариуса. Такова мнение изрази Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет, в ефира на Нова телевизия.

По думите й един прокурор не може да вземе делото от друг, ако няма намеса на административен ръководител. "Главният прокурор не може да не знае какво се случва. Ако не знае, не му там мястото”, заяви тя.

ОЩЕ: Бивш шеф на ДАНС се надява случаят "Нотариуса" да разтърси съдебната система

"Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела", каза  Дишева относно разказите за изнудвания на съдии и прокурори от Нотариуса.

"Когато прокурори и следователи са замесени в подобни ситуации, разследването става изключително трудно. Има възможности прокуратурата, надявам се да има и сили. Борислав Сарафов пое ангажимент за създаване на нов образ на прокуратурата и нов начин на работа – ето, това е случай, с който може да се изчисти образа на прокуратурата и да се освободи тя от служители и прокурори, които са замесени в подобни схеми”, смята тя.

ОЩЕ: Шефката на СРП Зартова и адвокат на Нотариуса били любовници: Гръцки бизнесмен с шокиращи разкрития

Според нея в никакъв случай не може да спре чадъра в районната прокуратура. „Но тези неща не могат да се развиват без замесени служители в МВР и други институции", смята тя.  

„Не смятам, че системата сама може да се изчисти в тази ситуация. Трябва да се предприемат мерки на законодателно ниво. Много неща може да се направят на тази парламентарна комисия”, допълни още Дишева.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес