Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов е осъден за клевета на първа инстанция, твърди ищец

11 юни 2013, 16:46 часа • 7379 прочитания

Президентът на "Славия" Венци Стефанов е осъден за обида и клевета. Това заяви за БГНЕС бизнес дамата Ваня Червенкова.

"Осъдих Стефанов на първа инстанция за обида и клевета. Присъдата е по чл. 148 т.1  във връзка с чл. 147 от НК", каза Червенкова. Член 147 гласи: "Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление, се наказва за клевета с глоба от три хиляди до седем хиляди лева и с обществено порицание."

По нейни думи Стефанов публично е заявил в медийното пространство, че тя е проводник между Алексей Петров и Антон Петров - Хамстера, който е определян като един от лидерите на престъпната група "Наглите". Освен това, Стефанов е казал, че Червенкова подготвя убийството му.

"Това е смешно. Три години този човек се кри от съда. Не пожела да се яви на делото, като обосноваваше това със задълженията си като президент на Славия. Сега обаче този човек е осъден", каза още Червенкова. Бизнес дамата заяви, че ще обжалва присъдата, която наложи глоба от 2000 лева на Стефанов.

Ваня Червенкова стана известна покрай радиоводещия Боби Цанков - тя беше един от явните му врагове. Червенкова беше простреляна в главата по времето, когато водеше дело за измама от 50 000 лв. срещу радиоводещия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес