Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удължиха с още три денонощия ареста на бияча на Митко в Пловдив

30 май 2021, 17:40 часа • 1884 прочитания

Пловдивската районна прокуратура удължи на 72 часа ареста на Ивайло Пенов, задържан снощи за побоя на уличния продавач Митко. Той се сдоби и с обвинение за лека телесна повреда, припомня 24 часа.

С постановление на дежурния прокурор 46-годишния Пенов ще стои зад решетките още 3 денонощия. По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия. 24-часовото задържане на бияча изтичаше тази вечер, но държавното обвинение е преценило, че трябва да остане още зад решетките. Пенов беше заловен снощи в 19,45 часа, след като два дни се е крил от органите на реда.

Буря от негодувание се надигна срещу него, след като нападна пред собственото си заведение YellowDot уличния търговец в петък. Той разпиля стоката на Митко и му нанесе удар с глава. В знак на съпричастност още същата вечер пред заведението на Пенов в квартал "Капана" се събраха десетки и хвърляха мръсните си чорапи, а на Митко стоката беше изкупена. В събота отново се състоя протест на същото място в знак на несъгласие с агресията от страна на 46-годишния адвокат, който е с отнети права.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес