Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Току-що осъдени за закана за убийство към жертвата: Излизаме от затвора и те убиваме!

03 август 2023, 17:12 часа • 9814 прочитания

За куриозен случай от края на миналата година информираха от Софийската районна прокуратура.

Съобщението гласи, че са повдигнати обвинения на двама мъже, които са се заканили да убият жена в съдебна зала по време на дело...за закана за убийство.

Случаят е от 7 декември 2022 г. Заплахите били направени след като подсъдимите чули наложените им присъди за закана с убийство спрямо същата жена.

Когато чули, че съдът им налага ефективни присъди, те заявили на пострадалата, че излязат ли от затвора, наистина ще я убият. Още: Прокуратурата се разбърза - повдигна обвинение на насилника от Видин, остригал и пребил жена

Жената се уплашила много и подала сигнал в прокуратурата за случилото се. Образувано е досъдебно производство. 

Установено е, че в продължителен период от време двамата са заплашвали жената, защото искали дял от недвижим имот, собственост на починалия ѝ съпруг. Към момента обвиняемите изтърпяват наложените им ефективни наказания по първото дело за закана с убийство, отправена спрямо жената.

Обществена реакция

Припомняме, че в последните дни в цялата страна се проведоха протести срещу насилието над жени. Той бе в подкрепа на нарязаното с макетен нож 18-годишно момиче от Стара Загора, получило над 400 шева. Днес депутатите се завърнаха извънредно в парламента, за да започнат дискусиите за промяна в закона, добавяйки определението „интимна връзка“ за по-голяма защита на жените от домашно насилие. Промените бяха приети с мнозинство.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес