Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съобщение за масов протест на фармацевтите поради обвинението срещу председателя им

13 април 2020, 10:49 часа • 5730 прочитания

Съобщение за готвен протест в цялата страна заради търсенето на наказателна отговорност от председателя на Българския фармацевтичен съюз професор Асена Стоименова беше изпратено на редакционната поща на Actualno.com.

Припомняме, че Стоименова попадна във фокуса на внимание на прокуратурата заради "серия от изявления, будещи неоснователна тревога у гражданите".

Съгласно съобщението, днес (13 април) в 12:00 часа се предвижда фармацевтите да излязат пред аптеките в цялата страна за 15 минути, с жълти жилетки и плакати "НЕ ни е страх". Това е времето за задължителна дезинфекция в аптеките.

"Акциите в подкрепа на председателя на БФС ще протичат при строго спазване на инструкциите за безопасност на Оперативния щаб за отстояние на 2 метра и използване на лични предпазни средства. Магистър-фармацевтите ще покажат във времето за дезинфекция, че НЕ ГИ Е СТРАХ и ще продължат да разясняват на пациентите защо не може и не бива да се отпускат препарати без рецепти, какви са ползите от генеричната замяна и защо лекарите трябва да предписват генерично, особено във времето на извънредното положение в страната.

Регионалните фармацевтични колегии - РФК в страната продължават да изпращат подкрепата си включително и със свои декларации като Кърджaли, Враца, Стара Загора, Добрич и др", гласи още съобщението.

На сайта на Фармацевтичния съюз има и петиция в подкрепа на Стоименова под надслов "Да подкрепим свободата на словото"!

Още: "Помощ: КОЙ сее тревога и паника?!"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес