Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът пусна задържаните шефове на "Напоителни системи"

10 октомври 2013, 11:22 часа • 21065 прочитания

Софийски районен съд освободи от ареста изпълнителният директор на "Напоителни системи" Стайко Ганчев и членовете на УС на дружеството Георги Харизанов и Радослав Чеглайски.

Съдът прецени, че от събраните до този момент доказателства не може да се направи извод, че със сключването на договор за продажба на скрап на тръби тримата обвиняеми са нанесли значителни имуществени вреди на „Напоителни системи”, информира Нова телевизия.

 

Експертиза на прокуратурата показала, че цените за изкупуване на черни и цветни метали в момента на сделката били между 360 и 500 лв. за тон, а сключеният договор бил за цени между 200 и 270 лева на тон. Това означава щети за дружеството и държавата от минимум 9 млн. лева.

"Напоителни системи" отдавна е в тежко състояние, като през годините имаше редица проблеми, включително неяснота около стопанисване на язовири, които преляха при големите наводнения преди няколко години. Заради забавени заплати в компанията само преди два дни имаше стачка и закани за национален протест.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес