Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът пак остави Нено Димов в ареста

25 февруари 2020, 12:20 часа • 974 прочитания

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста Нено Димов, биншият министър на околната среда и водите. Съдът не прие възражението на защитата за промяна на мярката "задържане под стража"на Нено Димов .

По този начин Апелативният спецсъд препотвърди определението на Специализирания съд отпреди седмица, който също отказа да измени мярката за неотклонение "задържане под стража" на Нено Димов с по-лека.

Съдът намери жалбата на защитата за неоснователна и не споделя възражението на защитата, че по делото не се извършват процесуално-следствени действия. По отношение на съществуващите опасности съдът подкрепя становището на Спецсъда, че Нено Димов може да извърши ново престъпление при промяна на мярката в по-лека. Опасност от укриване обаче няма.

Определението на Апелативния специализиран съд е окончателно.

Защитата в лицето на адвокат Ина Лулчева настоя да бъде извършена проверка от съда защо Нено Димов присъства в залата, при положение че е изявил писмено желание да не се яви.

Магистратите обаче не разглеждаха обжалването и счетоха, че не се накърняват правата на обвиняемия.

От прокуратурата настояха да не бъде изменяна настоящата мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Нено Димов с аргумент, че  съществува опасност от извършване на престъпление и въздействие върху свидетели.

Какво се случи на предишното заседание на спецсъда ЧЕТЕТЕ ТУК.

Припомняме, че Нено Димов е обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Впоследствие му беше повдигнато още едно обвинение заради концесията на ски зона Банско. Още по темата можете да намерите В ТОЗИ МАТЕРИАЛ.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес