Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът остави зад решетките и двете страни от конфликта в Болярино

16 май 2019, 17:09 часа • 2900 прочитания

В две съдебни зали в Пловдив днес се решаваха мерките за неотклонение на кипърския бизнесмен Димитракис Пирилис и на двамата крадци, задържани след инцидента на 11 май, завършил фатално за третия им съучастник. И двата състава на Районен съд- Пловдив постановиха "задържане под стража", така че сега двете страни по един конфликт ще лежат заедно.

Кипърският гражданин развивал агробизнес у нас от години, но редовно страдал от ромските набези. Пред съда днес той каза, че са опитвали да палят и къщата му. В конкретната нощ в село Болярино крадците, осъждани многократно, включително и заради кражби на животни от Пирилис, решили да откраднат пет крави. Това се твърди от прокуратурата по събраните данни. Пирилис ги подгонва с джипа си и блъска смъртоносно единия от тях - Петър Гаджанов.  Макар че пред съда днес той каза, че го е направил неволно и макар в негова подкрепа да бе представена подписка от негови работници от пет села, му бе постановена най-тежката мярка.

Обвиняемите за кражбата пък Ангел Иванов и Ангел Галджев се клеха пред съда, че са искали да косят люцерна на 2 км от фермата на Пирилис, но на мястото на инцидента са открити две завързани крави и въжета - предполага се, че животните са били и повече. 

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес