Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът изслуша Рангел Бизюрев, ето какво разказа за убийството на Митко

16 май 2024, 11:28 часа • 2539 прочитания

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, обвинени в лично укривателство за убийството на младежа Димитър Малинов от Цалапица, стартира по същество. 

Основен свидетел по това дело е Рангел Бизюрев, сочен за извършител на убийството.

Как се стига до тежкото престъпление?

Бизюрев свидетелства, че сам е нанесъл ударите по Димитър Малинов, като близнаците не са участвали в побоя.

ОЩЕ: Майката на Митко от Цалапица заговори за таен свидетел

До разправата се стигнало, след като Рангел научил, че Митко е говорил обидни и оскърбителни думи по негов адрес. Затова поискал от единия брат - Борислав, да му уговори веднага среща с неговия съперник. Във фаталната нощ Митко излязъл и при срещата двамата се сбили.

Рангел настоява, че е ударил Митко няколко пъти, но само в тялото, а не по главата и лицето. Според Рангел, Митко е паднал, но бил жив.

Рангел и Борислав тръгнали с колата на близнаците, но по някое време Бизюрев поискал да се върнат. След връщането си установил, че Димитър Малинов няма признаци на живот. Тогава се уплашил и паникьосал, а Борислав поел инициативата по заличаване на следите. Натоварили тялото в багажника и той позвънил на брат си да дойде с кирка и лопати. Валентин дошъл с друга кола и донесъл инструментите. Рангел и Борислав намерили място край пътя, където изкопали дупка и заровили тялото. След това замаскирали мястото със строителни отпадъци и други боклуци. На другия ден заминали за морето.

ОЩЕ: Самолетът с Рангел Бизюрев кацна в София, веднага го отведоха в ареста (ВИДЕО)

Друга версия

Пред разследващите полицаи обаче, близнаците Динкови твърдят, че единствено Рангел е извършил както побоя, така и заравянето на тялото. Накрая ги заплашил да мълчат за станалото, за да не пострадат. Това разказа един от разследващите, взел техните първи показания след разкриване на убийството. Той уточни, че по-късно братята неколкократно са променяли своите версии.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес