Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стамболийски: В ареста остават четирима за бой с полицаи

04 април 2023, 14:23 часа • 4593 прочитания

Четирима души, сред които една жена от Стамболийски, са в ареста за хулиганство и нанасяне на телесни повреди на полицаи.

Каква е версията на органите на реда - двама служители от група "Сигма", сектор "Спeциализирани полицейски сили" към ОД на МВР-Пловдив, забелязали на 2-ри април А.Б.Ш. (19 г.) да се движи по улиците на града с мотоциклет без регистрационни табели. Те го спрели за проверка чрез подаване на звуков и светлинен сигнал, легитимирали се и поискали документите на водача и на мотоциклета.

В този момент нарушителят хукнал да бяга. Полицейските служители го преследвали около 200 метра между къщите в квартал на Стамболийски. През цялото време му разпореждали да спре, но той не се подчинил.

В това време 35-годишният А.С.Ш. видял преминаващите покрай него полицаи. Спънал единия от тях и го бутнал на земята. Двамата се сборичкали. А.С.Ш. продължил да оказва съпротива. Нанесъл многократно удари на двамата полицаи, докато опитвали да му поставят белезници. В това време около тях се събрала тълпа от 40-50 мъже и жени, сред които 35-годишния И.К. и 54-годишната П.Ш.

Двамата се опитали да осуетят задържането на нарушителя и започнали да дърпат полицаите, да ги удрят и дори хвърляли камъни.

На място пристигнали полицейски служители от РУ-Стамболийски, както и екип от жандармерията, които преустановили конфликта. На двамата полицаи е оказана лекарска помощ в болница в Пловдив.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По досъдебното производство се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Още от Стамболийски: 

С книга и филм за Стефан Данаилов стартира Общинският информационен център на Стамболийски

В Стамболийски започва акция срещу незаконното строителство

Иновация в Стамболийски: Вече отопляват сградата на общината с водород

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес