Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спецпрокуратурата влезе в ДАИ-Благоевград, над 10 души са задържани (СНИМКИ)

24 април 2018, 11:45 часа • 6198 прочитания

Над 10 души са задържани при акция на Специализираната прокуратура, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и полицията в сградата на ДАИ-Благоевград. Това съобщи на брифинг Петър Белчев, прокурор от спецпрокуратурата, предаде БГНЕС.

След процесуално-следствените действия ще се прецени на колко от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения. Стана ясно, че задържаните са искали подкупи от собствениците на транспортни фирми за суми от 300 до 600 евро.

По информация на bTV операцията е ръководената от прокурор Иван Гешев.

"Към настоящия момент под ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, се извършва специализирана полицейска операция. Става дума за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Благоевград, които са участвали в тази група с користна цел, а именно искали са и са получавали подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми", допълни още прокурор Белчев.

Снимки: БГНЕС

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес