Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спецпрокуратурата поема делото срещу кмета на Карлово

09 януари 2020, 16:25 часа • 3071 прочитания

Пловдивският районен съд прекрати производството срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов и го прати на специализираната прокуратура. Според районните магистрати от града на тепетата повдигнатото обвинение срещу градоначалника трябва да се гледа по компетентност от Специализирания наказателен съд, съобщава "24 часа".

Кабаиванов е обвинен в длъжностно присвояване за над 26 000 лева по проекта за Пречиствателната станция и процесът срещу него се точи с години.

Пловдивският окръжен съд отмени 3-годишната му условна присъда, дадена от по-долната инстанция и върна делото на друг състав от районния съд. Най-напред процесът срещу Кабаиванов започна в карловския съд, но масово там магистратите си направиха отвод и делото беше пратено в Пловдив.

Районният съд му даде 3 г. условно с 4 г. изпитателен срок и го лиши от право да заема обществена длъжност за 4 г. Но по-горната инстанция откри процесуални нарушения и го върна.

Според прокуратурата през 2013 и 2014 г. кметът на Карлово назначил трима да получават средства по проекта за Пречиствателната станция, а те реално не са упражнили труд. Въпреки това им били платени възнаграждения в размер на 26 000 лева.

Междувременно докато се точеха съдебните дела Карлово избра за 4-ти път Емил Кабаиванов да управлява общината, припомнят от вестника.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес