Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специализирана полицейска операция в Дупница - вероятно заради изчезнал преди месец мъж

28 август 2020, 07:45 часа • 2969 прочитания

Дупница е блокирана от полиция и жандармерия. Проверяват се автокъщи, магазини. На място има служители на Отряда за антитероризъм.

Всичко това е свързано с изчезналия Янек Миланов, твърди БНТ. Миланов изчезва на 31 юли, като заподозрян за това е мъж с прякор Каплата (Васил Капланов, който е сочен за човек на братя Галеви), който го е заплашвал. Свидетели посочват, че е имало заплахи срещу Миланов - рязане на гуми на колата му, чупене на прозореца му с камъни, изстрели дори.

Каплата беше арестуван и остава 72 часа в килията с прокурорско нареждане заради неправилно съхранение на боеприпаси и оръжие, открити при обиск в дома му - т.е. не заради обвинение във връзка с Миланов. Той бе задържан вчера на паркинга пред заведение в "Горна махала" в Дупница.

Подозира се, че Миланов е мъртъв - неговото тяло беше търсено в язовир "Дяково". 

Братът на Янек Марио Миланов призова чрез видеообръщение в социалните мрежи главния прокурор Иван Гешев да окаже помощ за разследването. "И се обръщам към него човешки, ако има възможност да дойде и да помогне за разрешаване на случая. Аз няма да спра да се боря докато не намеря брат си", каза Марио Миланов.

Мистериозно изчезналият Янек Миланов живее от 17 години във Франция. Всяко лято се прибира в родния си град Дупница. Съседите му го определят като кротък и спокоен мъж.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес