Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спецакция срещу купуването на гласове в Ловеч

16 октомври 2024, 17:16 часа • 270 прочитания

Трима души са арестувани досега в рамките на специализирана полицейска операция, която се провежда днес в област Ловеч. Целта на операцията е борба с евентуални престъпления срещу купуването на гласове и противодействие на битовата престъпност. В нея участват и сили на жандармерията, както и други контролни институции.

Едно от местата, където се извършва полицейската операция и са поставени контролно-пропускателни пунктове (КПП), е село Български извор. Това обясни началникът на РУ-Тетевен, главен инспектор Илия Нешев. Още: МВР с ясна индикация, че не пипа "топ 200" търговци на вот: Ивайло Мирчев разкрива

"Целта е да се осигури безопасността на движението по пътя София – Варна, особено след трагичния инцидент, при който загина дете. Пътят е натоварен, а в рамките на операцията ще се извършват проверки по адреси, в магазини и ресторанти, за предотвратяване на купуването и продаването на гласове. В момента има подаден сигнал, който е проверен и докладван на прокуратурата", уточни Нешев, цитиран от БНР.

Местните жители на село Български извор не са притеснени от присъствието на полицията. Те твърдят, че в селото не се извършва купуване на гласове.

"Ние не сме от тези, които взимаме пари. Никой не ни е предлагал пари. Полицията е наблизо и хората не смеят да правят такива неща. Никога не сме виждали или чували някой да предлага пари за гласове. Гласуваме всяка година, но никога не сме получавали пари", споделят жители. Още: МВР тършува за купуване на гласове в Любимец

В хода на операцията в село Български извор беше задържан мъж за притежание на наркотици, открити в негова къща. 

Арести бяха извършени също в Ловеч и Луковит.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес