Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Следователка с обвинение за хулиганство, ударила полицай

21 май 2020, 17:02 часа • 3304 прочитания

Следователка от столичното следствие е била задържана и обвинена за хулиганство след сбирка с приятели пред жилищен блок, съобщава Lex.bg, като се позовава на прокуратурата.

От прокуратурата съобщиха, че следователката Н. К. – Т. (на инициалите отговаря Надежда Куюмджиева-Тодорова от Следствения отдел към Софийската градска прокуратура) е била задържана снощи след сигнал за шумна компания, която пие алкохол и слуша музика на ул. „Пловдив“ пред бл. 347 в столичния квартал „Света Троица“.

Пристигналите полицаи се представили и обяснили на присъстващите, че нарушават обществения ред в нощно време. Следователката игнорирала разпорежданията, като се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка.

Полицаите поискали документи за самоличност на събралите се, а през това време служителката на прокуратурата започнала да обижда униформените. В един момент тя дръпнала един от полицаите за ръката и го ударила в рамото, при което той опитал да я спре и да ѝ сложи белезници. Тогава пък мъж от компанията напръскал униформения със спрей и ударил друг в лицето.

Двамата били задържани и откарани в полицията, като вече са им повдигнати обвинения за хулиганство и са освободени срещу парични гаранции.

От прокуратурата заявяват, че няма да толерират подобни прояви, а срещу следователката предстои да бъде образувано и дисциплинарно производство за нарушение на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес