Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След три години прокуратурата е спряла да се занимава с Мондешки?

16 октомври 2017, 16:05 часа • 1430 прочитания

Нашумелият покрай аферата "Яневагейт" адвокат Момчил Мондешки вече не е разследван от звено "Антикорупция" на прокуратурата. Това твърди в. "Капитал", позовавайки се на отказ от страна на държавното обвинение да потвърди или отрече информацията.

Става въпрос за досъдебно производство №18826. То е започнато от вече далечната 2014 година. През миналата година НАП констатира разлика между декларираните от него приходи и направените разходи. Интересен факт е, че счетоводител на Мондешки е синдикът на КТБ Кристи Маринова, за която стана ясно, че не е била допусната на изпит за синдик от Министерството на правосъдието. Причината - не е доказала, че има три години стаж по специалността.

Мондешки се принуди да говори пред медиите, избирайки в. "Труд", след като се появи като третия човек в разговорите между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова. Тогава адвокатът, който е от Троян, обясни, че пусканите от разследващия сайт "Биволъ" записи били направени нарочно от Ченалова, като застраховка. Прокуратурата започна разследване, но го прекрати. Адвокатската колегия в Стара Загора също започна да проучва Мондешки след скандала "Яневагейт", но не наложи санкция.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес