Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандална кражба на фирма на италиански инвеститор, той губи почти милион

29 януари 2016, 08:25 часа • 7924 прочитания

Италиански инвеститор в България официално се е оплакал пред италианското посолство заради българското правосъдие и кражбата на бизнеса му. Засега наказан по случая няма.

Фирмата на Масимо Поджо е прехвърлена с фалшиви документи на друг управител и сметката му е източена. Все пак парите са блокирани в сметката на измамниците и досега те си остават там.

Поджо предлага изолации при строежи. През май 2014 година е станала промяната в Търговския регистър – чрез адвокат, с фалшиви документи, е избран нов управителен съвет, става ясно от думите на бизнесмена пред bTV. Новият управител е Наталия Боянова, която е прехвърлила 880 000 лева от сметката на фирмата в друга сметка. Служител на банката се усъмнява, казва на Поджо и това води до блокиране.

По случая все още няма повдигнато обвинение, обясняват от Софийската градска прокуратура (СГП). Случаят се проточва, защото фирмата-фантом, която краде компанията на италианеца, си сменя адресите, за да бяга от призовките. И се оказва, че ако няма намерен извършител, няма престъпление. Дори накрая съдът да постанови връщане на парите, то може да има нови претенции, които да провалят това – например фирмата-фантом да задлъжнее към трета страна и тези дългове първо да бъдат удовлетворени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес