Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синът на прегазените при Драгоман мотористи вярва, че турското посолство е помогнало на убиеца да избяга

05 август 2016, 08:40 часа • 1902 прочитания

Нека съдия Недялка Николова има повече съвест и при следващото заседание да има едно на ум, че такива хора бягат от закона. Това заяви Владимир Бойков, син на двамата прегазени от турски гастербайтер мотористи при Драгоман.

На въпрос на Нова телевизия дали турското посолство е ангажирано с действията на гастербайтера Фарук Бекташ, който изчезна, след като му беше наложена мярка „домашен арест”, Бойков отговори: „Предполагам”. Българин съм и вярвам повече в България, уточни той, след като беше попитан дали обвиняемият за убийството на родителите му не е изчезнал заради съдебната ни система, а не заради турското посолство. По-късно Бойков промени леко думите си пред Нова - той посочи, че вината е комплексна, като включи съдийката Николова и МВР, защото не е съблюдавало за изпълнението на мярката за неотклонение.

Припомняме, че вчера (4 август) имаше протест на мотористи пред турското посолство в София. Протест ще има и днес, като той започва още рано сутринта – в 8:00 часа. В този част обаче се бяха събрали само трима мотористи. Те поискаха турското посолство, „макар и със закъснение”, да изкаже съболезнования за смъртта на двамата мотористи, а от съда – оставката на съдия Недялка Николова. Искаме от Турция да покажат съпричасност, не ги обвиняваме за случая, уточниха протестиращи мотористи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес