Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синът на кмета от Галиче Ценко Чоков също бие наред, оплакват се хора

02 април 2014, 11:16 часа • 38571 прочитания

Синът на известния кмет на село Галиче Ценко Чоков бие наред в населеното място. Това твърдят хора от Галиче.

Дванайсет години след първите сигнали за побои, извършени от Ценко Чоков и синът му гради авторитет, разказват хората в Галиче. 17-годишният Мартин и компанията му биели в Галиче, Алтимир и Бяла Слатина. Последният случай е с пребито момче от ромската махала в Галиче - инцидент, който местните са решили да потулят. „Милен не е бит, Милен го няма тук и това е”, казват в квартала пред bTV. „Човек ще умира тука, заклевам се, ако след два дена няма тука погребение”, страхува се майката на младежа.

Една друга майка, но в Бяла Слатина, също е виждала сина си в безпомощно състояние - след побой в дискотеката. Твърди се, че синът ѝ е бил пребит от кметското дете Мартин и компанията му - заради момиче. „Удрят го с бокс, той пада и започват да трошат бутилки в главата му. Големият ми син веднага с колата го кара в Бърза помощ, аз отидох в 2:30 сутринта”, разказва Ирена Митева.

При боя в дискотеката един охранител е намушкан с нож. В опит за убийство е обвинен по-големият син на Ирена. Тя казва, че обвинението се крепи само на свидетелските показания на тримата младежи от Галиче и двама охранители, които според думите й въобще не били в дискотеката.

За да падне обвинението срещу сина й, тя разказва, че е получила оферта - да плати 35 000 лв. Отказала и последвал палеж - семейното заведени е подпалено. „Обадиха се съседите, че заведението гори. Спряла е черна кола, слезли са три момчета, полели са и са си тръгнали. Има го и на охранителните камери. На кмета синът му кара черен „Мерцедес”, но дали колата е същата, не мога да знам”, разказва Митева.

В Алтимир бой от сина на кмета Ценко Чоков е ял един от Тинчовците - така наричат тук фамилия земеделски производители. Възрастна жена разказа за още няколко случая, включително и за побой над нейния внук Веселин на рождения му ден в местно заведение, в което поискал да влезе и синът на Ценко Чоков, но след отказа на Веселин, той го пребил.

На разказа на възрастната жена противоречи братовчеда на пребития - Цветан Тинков. „Ако главата му е била разбита, да си е извадил медицинско, да е завел веднага дело. Нема такива работи”, категоричен бе Цветан Тинков. Извън кадър Цветан казва, че си е решил проблема с кметския син. От публикация в местното издание „Враца онлайн” става ясно, че отговорът на Тинчовците от Алтимир бил наказателна акция срещу бодигард на Мартин Чоков. Според местни земеделски производители кметът Ценко Чоков иска земите им, затова позволявал на сина си да тормози физически и психически хората с имоти.

В Галиче пък родители се притесняват да изпращат децата си в училището, където учи Мартин.

По телефона Ценко Чоков отрече 17-годишният му син да шофира, отрече и да е пребивал момчетата, за които ви разказахме. „Това, че на вас това ви е работа, не означава, че аз трябва да си оставя сеитбата. Какво като съм кмет – аз съм кмет, ама съм и земеделец сега”, коментира само Чоков и не пожела да застане пред камера. „Не мога сега да се виждам с вас, че ми е кампания и трябва да си сея царевицата”, каза той, отхвърляйки призива да отговори на въпросите.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес