Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сийка Милева към МВР: Явно знаят заключенията на експертизите, преди те да са готови

05 май 2023, 12:08 часа • 5979 прочитания

"Вътрешният министър Иван Демерджиев явно знае предварително заключенията от назначените експертизи, преди те да са готови". Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева в отговор към МВР.

По-рано днес в парламента Демерджиев заяви, че семейството на Иван Гешев не е било в колата по време на взрива пред кортежа на главния прокурор, станал по пътя София - Самоков на 1 май. Вътрешният министър цитира думи на самия обвинител номер едно, който каза, че децата му са се изплашили.

ОЩЕ: Демерджиев: Семейството на Гешев не е било в колата по време на взрива

"Той няма достъп до материалите от образуваното досъдебно производство. Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), право да разгласяват информация по него имат само и единствено наблюдаващите прокурори, а след тяхно разрешение - и конкретни лица, сред които той не е", заяви Милева пред вестник "24 часа", след като и Борислав Сарафов, и Ясен Тодоров от следствието изнасяха информация още минути след инцидента.

ОЩЕ: Ясен Тодоров: Ако Гешев не е бил в брониран автомобил, ВСС трябваше да избира нов главен прокурор

Милева посочи още, че разследването се води от екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС) под ръководство на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП).

"Предстои Европол и други наши партньори да подпомогнат разследването. Ниската компетентност или политическата пропаганда не могат да оправдаят изказвания, които са в противоречие с Конституцията и законите в страната", заяви говорителят на Иван Гешев.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес