Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигнал за наркотици в затвора в Самораново

27 ноември 2018, 13:21 часа • 3114 прочитания

В края на миналата седмица служител на Затворническото общежитие в село Самораново е подал сигнал в полицията в Дупница за открита кутия в близост до оградата, с бяло прахообразно вещество. Служителите на реда веднага реагирали на сигнала и проверили кутията. При направения полеви наркотест, веществото реагирало на амфетамин. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

Припомняме ви, че преди месец, служители на друг затвор в Кюстендилска област - в Бобов Дол, откриват на територията на затвора - канабис, кокаин и хероин. На сигнала тогава незабавно се отзовова дежурната полицейска група към районното управление, която иззе наркотичните вещества.

В широкия център на град Кюстендил вчера служителите на реда са задържали и 22-годишен младеж за притежание на наркотични вещества. При извършената проверка, от него е иззета опаковка канабис, като видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Младежът е от с. Невестино, по случая е започнато досъдебно производство в РУ - Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в Дупница, полицаи са установили 20-годишен младеж с над 10 грама амфетамин. Проверката, служителите извършили в града, иззетата опаковка с бяло прахообразно вещество е с тегло 10.531. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор, предаде за кореспондент на Actualno.com от града, Катя Табачка, говорител на ОДМВР - Кюстендил.

Джулия Андонова
Джулия Андонова Отговорен редактор
Новините днес