Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще спре ли случаят в Пловдив родителите да сътрудничат при подозрения за тероризъм?

14 юни 2019, 09:00 часа • 1969 прочитания

"Въпросът е при този подход кой родител ще сътрудничи. Ние обръщаме внимание, че това може да се случи и всяко семейството трябва да внимава, защото това не гледане на порно. Въпросът е тези хора, които наблюдават децата си ще са готови ли да сътрудничат при този подход." Това каза анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов в интервю за bTV.

По думите му част от версиите за случилото се са изтекли умишлено в медиите. Той допълни, че една от версиите е, че чужди служби, най-вероятно турски, са сигнализирали за връзката на ИД с момчето

"На мен по-реалистично ми изглежда бащата да е сътрудничил на службите. Изключително малко знаем и от тук нататък полето за спекулации е огромно.", добави още Безлов.

Според него от Сотир Цацаров "чухме доста по-мека версия от това, което чухме от прокурора, който искаше задържане на момчето."

Безлов все пак обърна внимание, че "това не сбиване в училище и не е продаване на трева, не е просто криминално престъпление. Това, което виждаме като материали, самото усилие е заплаха за огромен брой хора и ако беше се случило, щеше да предизвика много голяма трагедия. За самото семейство това също е в трагедия и начинът, по който информационно беше развит случаят, допълнително създаде огромен проблем на това семейство. Не беше необходимо всичко това да стане публично."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес