Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на незаконното депо за отпадъци край Дупница сам се предал в полицията

07 февруари 2020, 16:19 часа • 2285 прочитания

Обявеният за национално издирване, Кольо Илиев - собственик на фирма "Феникс Ресурс" ООД, се предаде в полицията в Дупница преди броени минути придружен от неговия адвокат.

От полицията издирваха Кольо Илиев в продължение на три денонощия. Повдигнато му е обвинение за управление на отпадъци по нерегламентиран начин, което застрашава живота и здравето на другите и причинява вреда на околната среда.

Полиция и институции бяха в офиса на фирмата за отпадъци няколко дни подред, по повод разследване на прокуратурата след големия пожар в базата му, причинил щети на мостово съоръжение на АМ "Струма" за стотици хиляди левове.

Премиерът Бойко Борисов, лично бе разпоредил на Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров да се заемат със случая и извършат проверка на мястото.

Илиев ще бъде принуден да премахне все още стоящите след големия пожар суровини, които са разположени върху общински имот.

Въпреки опитите на екоинспектори и всякакви институции да го принудят да разчисти терена,Кольо Илиев не се явяваше ,което принуди органите на реда да го обявят за издирване .

Работници на незаконното депо, останали без работа, излязоха на протест в негова подкрепа.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес