Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СДВР призна, че блокадите са нерегламентирани, както и протестът от площад "Независимост"

03 август 2020, 11:46 часа • 2495 прочитания

23 палатки, 9 шатри и 30 души - това е била ситуацията на "Орлов мост" тази сутринт според СДВР. Още информация от столичната полиция - 18 палатки, 5 шатри, 12 души на кръстовището пред Софийския университет, както и 7 палатки, 6 шатри и 8 души в Триъгълника на властта.

Търси се как правата на всички граждани да бъдат защитени - това е позицията на СДВР какво ще правят спрямо блокадите. От полицията признаха, че при липса на заявления за протести има нарушение на закона, но какво се прави по въпроса - търси се най-добрият вариант за всички. А на въпроси за "Системата ни убива", беше отговорено така - първо, ако има сигнал за полицейско насилие над хора и деца от инициативата, то ще има проверка, но говорителката не знае за такъв сигнал. Второ, от СДВР не можаха да отговорят ще пуснат ли буса до "Орлов мост", ако има опит да стигне дотам.

Не е установено охранителни фирми да са участвали в протестите, казаха още от СДВР. Твърде вероятно е да има фалшиви снимки в насока, че има участвали охранители, смятат от полицията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес