Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САС гледа мярката на 15-годишния, наръгал друг младеж в кв. „Надежда”

02 август 2018, 07:50 часа • 842 прочитания

САС гледа мярката на 15-годишния, наръгал друг младеж в кв. "Надежда".

Апелативният съд ще гледа на 2 август обжалването на мярката, която Софийският градски съд постанови в неделя на 15 годишния Даниал Бейкверди, който на 26 юли наръга друго дете - Християн, в столичния квартал „Надежда”.

Съдът гледа мярката при закрити врата и прецени, че има завишена степен на обществена опасност както на извършеното деяние, така и на самата личност на обвиняемия, както и на базата на поведението на обвиняемия преди, по време и след извършване на деянието. Прокурорът по делото Павел Панов заяви в неделя, че такава мярка спрямо непълнолетно лице се взима в изключителни случаи и тук са налице такива обстоятелства.

Адвокатът на подсъдимия Ивайло Абаджиев не прие решението на съда, защото според него то е твърде строго по отношение на момчето, което се разкайва за деянието си и е убеден, че не може да се търси умисъл в този случай. Абаджиев изтъкна, че Даниал е бил тормозен през цялата учебна година от свои съученици, които освен, че са го обиждали са пускали и колажи с неговото лице, сложени на хора, които извършват хомосексуални действия във Facebook.

Припомняме, че в четвъртък 15-годишният Даниал Бейкверди рани тежко друго момче на 16 години на площадката на жилищен блок в столичния квартал "Надежда". Пострадалият Християн беше настанен в „Пирогов” с прободни рани в корема и врата. Лекарите го стабилизираха още в първите часове след нападението, но състоянието му е тежко и момчето продължава да е под наблюдение в интензивното.

Даниал е обвинен в опит за убийство. Беше задържан първоначално за 72 часа. Разпитан е и дал е обяснения. Признал е вината си. Пред разследващите казал, че е бил подложен на интернет тормоз в продължение на година.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес