Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румънец се изправя пред съда в Добрич за неплатени данъци на регистрирани от него коли

17 април 2019, 14:58 часа • 1316 прочитания

Срещу румънския гражданин Георге-Адриан Т. е внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Добрич. Мъжът ще отговаря през окръжните магистрати в добруджанския град за неплатени данъци в размер на 15 794 лева. на регистрирани от фирмата му 97 автомобила.

Управляваното от него дружество със седалище в къща в граничното село Кардам е регистрирало автомобилите в периода от 24 април до 31 декември 2011 г., но не са подадени задължителните декларации в община Генерал Тошево.

При разследването е установено, че двама нотариуси са заверявали пълномощни  за разпореждане и управление колите, като една от страните е била фирмата на подсъдимия, но не са сключвани договори.

От държавното обвинение припомнят, че заради високите такси за първоначална регистрация на автомобили в Румъния граждани на северната ни съседка започнали да регистрират колите си с временни номера за максималния срок. За ;целта прибягвали до услугите на фирми като на Георге-Адриан, благодарение на които се сдобиват с българската регистрация на притежавания от тях автомобил. Използвани са фиктивни договори за покупка на коли, а за място на сделката бил посочен един и същ град в Румъния, откъдето е Георге-Адриан, а за купувач – неговата фирма. Посочената цена на всички автомобили е 150 евро, независимо от годината на производство, марката и моделът.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес