Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследват опит за убийство във връзка със стрелбата по Алексей Петров

29 октомври 2015, 12:29 часа • 15117 прочитания

Рано да се издигат такива хипотези. Нормалното е да издигнеш по-тежката хипотеза и да работиш по нея до нейното оборване или потвърждение. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Канал 3, коментирайки дали стрелбата с РПГ по колата на бизнесмена и подсъдим по делото "Октопод" Алексей Петров е опит за сплашване или опит за убийство.

Нашата дейност не е редно да бъде публично достояние, заяви Костов. Той потвърди думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, че опитът за покушение е станал в "подчертано безлюдно място".

"Мястото на атентата не е било в непосредствена близост до дома му – това е слабо обитавана местност", посочи по-рано пред парламента вицепремиерът.

Вече се води разследване под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) извършен на в град София, кв. „Кръстова вада“ опит на убийство по начин и средства, опасни за мнозина - стрелба с гранатомет по лек автомобил – престъпление по чл. 116 ал.1 т.6 от НК вр. с чл. 18 ал.1 Наказателния кодекс, съобщиха и от Прокуратурата.

В момента се провеждат интензивни процесуално следствени действия. Извършва се оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели. Назначена е балистична експертиза. Извършителят на престъплението се издирва, съобщават от приокуратурата.

"Установено е, че има изстрел с РПГ. Установено е, че няма пострадали лица. Има увреждания на автомобила – външни и на временна постройка", посочи Бъчварова. "Работим активно по случая. Не е в интерес да поддържаме изтичане на информация, но в момента го тълкуваме като изцяло криминално деяние", заяви в парламента тя.

Стрелба с гранатомет в София вдигна на крак полицията тази сутрин. Опитът за покушение бе извършен срещу бившата барета и съветник в ДАНС Алексей Петров. Самият той каза пред БНР и още няколко български медии, че стрелбата е грешка. "Нищо не става. Грешка казах, че е, оставам на това мнение. Няма нищо конкретно”. Петров е на среща и отказа повече коментар.

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес