Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пуснаха под парична гаранция служителите на ГКПП - "Дунав мост"

19 ноември 2016, 18:00 часа • 1572 прочитания

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ спрямо 7-те служители на ГКПП - "Дунав мост", обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи, съобщи агенция „Фокус“ .

Паричната гаранция е в размер на 5000 лева за всеки един от граничните служители.

Припомняме, че на 16 ноември се проведе акция на Специализираната прокуратура на ГКПП „Дунав модт". Повдигнати са обвинения за корупция на 7 служители от граничния пункт.

Обвиненията на всички задържани са за участие в организирана престъпна група, която е действала на пункта в периода от септември 2015 г. до 16 ноември 2016 г. Групата се е занимавала с корупционни престъпления и искания и получавания на подкупи. По случая са разпитани около 10 свидетели. Арнаудова уточни, че прокуратурата разполага с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи.

Извършени са обиски на домовете, автомобилите и на самите гранични служители, като при едно от тях, в жилището на един от обвинените са открити около 20 000 лева в различна валута. Граничните служители бяха задържани за срок до 72 часа, а специализираният съд ги освободи от ареста под парична гаранция в размер на 5 000 лева.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес