Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Простреляха известния като ловец на мигранти Петър Низамов

27 юни 2018, 06:15 часа • 10438 прочитания

Късно снощи прочулият се като ловец на мигранти Петър Низамов, с прякор Перата, е бил прострелян в крака. За случилото се съобщи журналистът Стоян Тончев в социалната мрежа Facebook, който публикува снимки, показващи раните по краката на Низамов. Тончев е известен като сътрудник на сайта за разследваща журналистика "Биволъ" и преди време беше жестоко пребит, като според него това е станало заради негови разследващи материали срещу кмета на Поморие Иван Алексиев.

Според официалната информация от МВР "около 22:10 часа във вторник в района на бл. 41 А в комплекс "Изгрев" в град Бургас, възниква инцидент, при който по първоначални данни в областта на краката е прострелян 32 годишния П.Н. от Бургас. Същият е откаран в УМБАЛ - Бургас, където му е извършена спешна хирургична интервенция. Констатирани са две прострелни рани, но опасност за живота на потърпевшия по данни на медиците няма. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от служители на ОДМВР Бургас. Издирват се свидетели на инцидента, като предстои изземването на записи от камери, разположени в района."

Самият Низамов обяви с пост във Facebook, че става въпрос за покушение, организирано от властта. Неофициалната версия е, че двама души са го нападнали, били маскирани и викали "Стой, полиция".

Низамов се прочу, след като публикува във Facebook клип, в който се виждат задържани и вързани със свински опашки мигранти, пресекли нелегално границата с Турция. Срещу него имаше съдебен процес, но тъй като свидетелите и определени за жертви мигранти не се явиха в залата, нямаше присъда.

В началото на 2017 година Низамов беше посочен в доклада на Държавния департамент на САЩ във връзка със "случаи на насилие над имигранти, както и данни за извършване на криминални престъпления спрямо тях. Безредиците в бежанския лагер в Харманли от есента на 2016 година също бяха посочени в доклада.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес