Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокурор ударил дете за това, че го прередило на опашка

24 април 2017, 13:37 часа • 10626 прочитания

В края на март Димитър Франтишек Петров – известен прокурор от Софийска градска прокуратура - нападнал, душил и бил дете в училищната лавка, защото го прередило на опашка. Деветокласникът отнася удари по лицето, а прокурорът го души с якето му, пише сайтът Биволъ.

Шокираното момче е спасено от по-тежки и фатални последствия единствено след намесата на ужасени очевидци на ставащото. Детето е било със сърдечна операция.

Училищното ръководство реагира веднага и вика полиция. Бащата на битото дете подава и жалба в СДВР. След това обаче шефката на Софийска градска прокуратура (СГП) Емилия Русинова лично го привиква за „профилактика“ и оказва натиск на училищното ръководство по телефона.

Повод за агресията срещу ученика станало банално пререждане на опашката. Момчето закъснявало за час и минало отпред, за да си вземе вода. Петров, чиито дъщери учат в същото училище, също бил на опашката по същото време. Прокурорът нахокал детето, то отговорило, след което Петров започнал самоволната физическа саморазправа, хванал го за гушата, завлякъл го няколко метра настрана и започнал да го удря, допълва още изданието.

Димитър Франтишек Петров е прокурорът, който отказа да образува дело срещу Делян Пеевски по обвинение в набеждаване и прекратяването на досъдебното производство по случая Яневагейт. То беше образувано по публикуваните в Биволъ разговори между съдийките Владимира Янева (бивш председател на Софийски градски съд СГС), Румяна Ченалова (бивш търговския съдия) и адвоката Момчил Мондешки.

Петров беше и единият от двамата прокурори, които „постигнаха“ мека присъда по делото „Червей“ срещу Владимира Янева. В разговорите Янева съобщава на Ченалова, че Цацаров й обещал да „завоалира“ нещата по тази афера, която доведе до отстраняването й като шеф на СГС.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес