Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата ще протестира освобождаването на задържаните за опит за убийство на Пеевски

15 юни 2014, 13:01 часа • 12750 прочитания

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд (СГС) да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова пред БТА.

Съдът снощи прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са опитали да убият Пеевски.

Пред журналисти вчера адвокатът на Георги Христов - Николай Хаджигенов коментира, че освен, че по делото липсват доказателства, прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е било извършено покушението. Според защитника обвинението не е посочило и мотив за извършването на опита за убийство на депутата.

Прокуратурата може да протестира решението на СГС пред Софийския апелативен съд.

На 13 юни, прокуратурата задържа и повдигна обвинение срещу трима души за опит за убийство на Делян Пеевски  - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. С тях е бил задържан и четвърти човек, срещу когото обаче не са повдигнати обвинения. Предполага се, че той се е съгласил да стане свидетел на прокуратурата.

Задържането стана след акция на прокуратурата в сградата на КТБ, ТВ7 и News7 на столичния бул. "Цар Борис III", до Шесто РПУ. Оттам, на два курса, бяха иззети куп документи, като официалните власти казаха, че не са били проверявани медии или банки.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес