Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата разследва причините за водния режим и действията на ВиК Перник

21 ноември 2019, 11:04 часа • 2521 прочитания

Окръжната прокуратура в Перник започна проверка във връзка с водната криза и въведения воден режим. Чрез Върховна административна прокуратура е изискана информация от МОСВ и МРРБ, за да се установят причините и евентуално виновните за проблемите с водоснабдяването лица, съобщава БНР.

Проверка извършва и Районната прокуратура в Перник. Проверяват действията или бездействието на "ВиК-Перник" и местната администрация съобразно задълженията им по Закона за водите. Това разделение е наложително с оглед големия обем работа и информация, която следва да се събере и анализира, съобщиха от прокуратурата.

Прокуратурата се е самосезирала още преди кметът на Перник Станислав Владимиров да внесе сигнал, който ще бъде присъединен към вече започналата проверка, уточняват от обвинението.

Междувременно, депутатите изслушаха министърът на околната среда и водите Нено Димов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков по повдов водния режим и започналите протести в Перник. Какво казаха двамата, вижте в тази статия. Вчера стана ясно, че МРРБ ще уволни директорът на ВиК Перик, който за момента се сочи като основен виновник за водната криза в града.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес