Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата обвини мъжа, който блъсна и уби дете в Лясковец

03 ноември 2022, 15:31 часа • 3251 прочитания

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 31-годишния учител по физкултура, който снощи блъсна с колата си и уби на място 12-годишен велосипедист в центъра на Лясковец.

След изтичане на 24-часовата мярка за неотклонение на Петър Димитров, той ще бъде освободен под парична гаранция от хиляда лева заради чистото му съдебно минало, посочи наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова.

Окръжният прокурор Христо Христов заяви, че започва прокурорска проверка на кмета на Лясковец Ивелина Гецова дали с действията или бездействието си по поддръжката на уличната мрежа е допринесла за трагичния инцидент.

Тази вечер от 18,30 часа жителите на града организират протестно шествие и бдение от мястото на катастрофата до Общината и настояват кметът на града да вземе мерки за повишаване на пътната безопасност.

"Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Назначени са съответните автотехническа и съдебно-медицинска експертизи, които ще установят причините за настъпване на пътно-транспортното произшествие", обяви още Харитонова.

Припомняме ви, че късно снощи 12-годишното дете, управлявало велосипед в неосветен участък в центъра на Лясковец, е било ударено от автомобил и загинало на място

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес