Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата: Няма престъпление по случая с чата на Иван Гешев от правната комисия

08 ноември 2021, 07:35 часа • 3169 прочитания

Главният прокурор Иван Гешев е чатил с Pi ar Sevi Boiko (предполага се, че това е Севделина Арнаудова, пиарът на Бойко Борисов) докато участваше в заседанието на парламентарната правна комисия на 10 септември, но само от добро възпитание. В случая нарушение няма, защото Арнаудова не е обект на преписки или разследвания. Това са основните изводи от постановлението на прокурора Венцислав Фердинандов, пише в. "Сега". Той се е произнесъл бързо по сигнала на БОЕЦ, както и този на Българския хелзинкски комитет - само за 13 дни. От 25 октомври Фердинандов е зам.-шеф на Окръжната прокуратура в Плевен.

Гешев е дал обяснения по случая, но от Арнаудова такива не са търсени, добавя медията на Сашо Дончев, визирайки постановлението за случая.

Главният прокурор е посочил, че познава Арнаудова само служебно и не знае дали тя е обект на някакво разследване - а тя не е, както прокуратурата заявява. Той казва и, че служебният му телефон е публично известен и той не може да налага контрол върху хората, които го търсят по него.

На база това, Фердинандов заключва, че в случая не може да става въпрос за злоупотреба с власт, няма престъпление по служба и причинени щети.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес