Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предназначени за Западна Европа над 33 кг. хероин са заловени на Капитан Анреево

19 юли 2016, 18:30 часа • 878 прочитания

Хероин, предназначен за Западна Европа, е задържан на ГКПП - Капитан Андреево. Това съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Операцията е проведена на 15 юни, като при щателна митническа проверка на автобус "Мерцедес", пътуващ от Турция към България с рентгенова апаратура, в багажното отделение е намерена машина за хляб, в чиято естествена кухина са сложени 64 пакета, увити с кафяво тиксо с тегло 33.253 килограма.

Прахообразното вещество в тях е реагирало на хероин, уточни директорът на Дирекция "Митническо разузнаване и разследване" в Централното митническо управление Сергей Наков. В рамките на оперативните действия било изяснено, че 30-годишният водач на автобуса е ангажиран да пренесе машината от Турция и да я транспортира в България. Контакт по телефона с него е трябвало да осъществи получателят на пратката при пристигането на автобуса в страната.

На автогарата в Хасково са задържани очакващите да приберат наркотика 35-годишен пловдивчанин и 47-годишен мъж от Шумен. Срещу по-младият мъж е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици. Днес предстои да бъде поискана мярка за постоянното му задържане. Ако бъде признат за виновен мъжът може да бъде осъден на между три и дванадесет години затвор и глобен до 100 хиляди лева.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес